#5 #6 #7 #8

Welkom bij De Broekies

KINDEROPVANG OP DE BOERDERIJ – WAAR SPELEN NATUURLIJK IS

PEUTERSPEELGROEP

In de schoolweken is er elke maandag en donderdagochtend van 8:30-12:00 een peuterspeelgroep voor kinderen van 2-4 jaar. Peuterspeelzaal PLUS omgang met dieren en grote buitenspeelruimte.

VOLLEDIG CONCEPT

50 weken per jaar kinderopvang voor 0-4 jaar en 4-12 jaar. Spelen en leren in een natuurlijke, avontuurlijke en tevens rustgevende omgeving van de boerderij. Wij brengen en halen op van de scholen in Dwingeloo en Diever.

VAST OF FLEXIBEL PAKKET

Keuze uit verschillende contracten (‘pakketten’) van 52 en 40 weken (BSO). Tevens mogelijkheid tot flexibele opvang.

Wie zijn wij?

WIJ STELLEN ONS GRAAG EVEN VOOR

Mijn naam is Gea Klaassen-Muller.
Samen met een team van inmiddels vier enthousiaste dames  bieden wij de zorg aan “de broekies”

Mijn man Gert Jan en mijn schoonouders helpen op de achtergrond mee.

Ik werd in 1986 geboren in het Noordoosten van Friesland in het mooie stadje Dokkum. Hier heb ik gewoond totdat ik in Leeuwarden ging samenwonen met Gert Jan. In Leewarden hebben wij gestudeerd; Gert Jan HBO-melkveehouderij en ik HBO-pedagogiek en docent omgangskunde.
Samen gingen we nadenken over mogelijkheden om beide interesses te combineren op de boerderij. Zo ontstond het idee om kinderopvang op de boerderij te gaan beginnen. Op dat moment werkte ik in het speciaal onderwijs, maar ben toen direct op zoek gegaan naar invalwerk in de kinderopvang. Na meer dan een jaar voorbereiding en ervaring opdoen is onze droom gerealiseerd en ben ik sinds december 2010 mede-eigenaar van kinderopvang De Broekies!

In de afgelopen tien jaar, is ons gezin uitgebreid naar vier kinderen, die erg genieten van het leven en spelen op De Broekies en de boerderij.

De kinderopvang is gevestigd op een actief melkveebedrijf, gelegen tussen Dwingeloo en Dieverbrug aan de rand van het dorp Eemster en wordt gerund door de familie Klaassen: Jan, Fennie en Gert Jan.
De naam van de kinderopvang dankt zijn oorsprong aan het grasland waarin het melkveebedrijstaat: de Broeken.

zomer 2021 ijsje eten

teamfoto

v.l.n.r: Gea K, Gea P, Marlies, Tamara en Nynke

Over de kinderopvang

WAT KUNNEN WIJ U BIEDEN

Kinderen van 0-12 jaar

De Broekies is een kleinschalige, professionele, agrarische kinderopvang voor kinderen van 0-12 jaar volgens de formule van de Verenigde Agrarische Kinderopvang (VAK). VAK logo_FC

Dit betekent dat wij kwalitatief hoogwaardige kinderopvang aanbieden midden in een natuurlijke, landelijke omgeving. Kinderen krijgen hier alle ruimte om in hun eigen tempo zich te ontwikkelen, te leren en te groeien.

Zowel dagopvang als BSO

Wij bieden zowel dagopvang als BSO (buitenschoolse opvang) aan. De buitenschoolse opvang (BSO) richt zich er voornamelijk op dat uw kind(eren) na een drukke schooldag – waarin vaak veel van de kinderen wordt verwacht – tot rust kunnen komen. Wij vinden het erg belangrijk om hierin de wensen van de kinderen zoveel mogelijk te volgen: heeft uw kind behoefte aan een uitlaadklep, dan kan het heerlijk buiten of in de stal zijn energie kwijt door bij voorbeeld te voetballen, in de bosjes te spelen of misschien wel een klusje te doen voor de boer. Daarnaast krijgen de kinderen ook de mogelijkheid om tot rust te komen met bij voorbeeld een boekje, zittend op de zitzak. De opvang moet de kinderen het gevoel geven van ‘thuiskomen’ zonder dat ze aan allerlei verplichte activiteiten moeten meedoen.

Kinderopvang op de boerderij

Een boerderij is voor kinderen een plek waar heel veel te beleven valt, waar veel ruimte is om te spelen en waar ze met dieren in contact kunnen komen. Zo zijn er konijnen en geitjes die geaaid kunnen worden of kalfjes en koeien die gevoerd kunnen worden. Ook kunnen de kinderen, in de zomer, kijken wat er in de moestuin groeit en zelf geplukte aardbeien of radijsjes proeven. Op de boerderij mogen natuurlijk de traptrekkers niet ontbreken – dat spreekt vanzelf – maar er is ook een extra grote zandbak, een trampoline, een uitkijktoren/speelbult en héél véél ruimte om heerlijk te spelen.

De kinderen hoeven niet bang te zijn om vies te worden: er zijn voldoende overalletjes en laarsjes aanwezig!

NIEUWSGIERIG GEWORDEN? NEEM GERUST CONTACT MET ONS OP

Informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE OP EEN RIJ
Openingstijden

Kinderopvang De Broekies biedt opvang aan op maandag t/m vrijdag van 7.30 tot 18.30 uur.

Wij zijn GESLOTEN op nationaal erkende feestdagen, te weten: kerst, nieuwjaarsdag, pasen, hemelvaartsdag en de vrijdag erna, pinksteren, koningsdag en bevrijdingsdag (1x in de vijf jaar).
De dagen tussen kerst en oud en nieuw en de middelste week van de Bouwvak Noord zijn wij gesloten.

Tijden brengen en halen

 • Brengen: tussen 7.30-9.00 uur
 • Halen/brengen: tussen 12:00-13.00 uur
 • Halen: tussen 16.30-18.30
 • 52 wekencontract
 • € 10,25
 • Bruto uurtarief

Kinderdagopvang op vaste dagen gedurende het hele jaar.

 • (semi) flexibelcontract
 • € 11,15
 • Bruto uurtarief

Kinderopvang wanneer het u uitkomt*

*flexibel: Geen vaste dag/dagdeel voor € 11,15 per uur. Minimale afname is 8 aaneengesloten uren per keer en is alleen mogelijk wanneer er een kindplaats beschikbaar is. Aanvraag voor opvang dient minimaal 48 uur van te voren aangevraagd te worden via de ouderlogin. Kinderopvang De Broekies informeert ouders tijdig wanneer flexibele kindplaatsing op bepaalde dagen niet meer mogelijk zal zijn, zodat ouders voor een vast dagdeel kunnen kiezen.

*semi-flexibel: Vaste afgesproken dagen en tijden. Bijvoorbeeld elke dinsdag van 9:00-17:00. ook hier geldt een minimale afname van 8 uren per keer

 • 52 wekencontract
 • € 8,82
 • Bruto uurtarief

BSO op vaste dagen gedurende het hele jaar

De totale maandprijs wordt als volgt berekend:
40 (weken) * uren per week * bruto uurtarief + 12 (weken) * hele of halve dag * bruto uurtarief (hierbij worden de dagdelen van de dagopvang aangehouden) = bruto maandbedrag.

 • Flexibele/vakantie opvang: Incidentele/extra opvang op aanvraag (in de vakanties) € 10,45 per uur.
Peuterspeelgroep

Elke maandag en donderdagochtend is er van 8.30 uur tot 12.00 uur een peuterspeelgroep voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Inhoudelijk is dit te vergelijken met het peuterspeelzaalwerk met als extra toevoeging datgene wat het platteland ons te bieden heeft, de moestuin, de dieren en vooral de ruimte die we hier hebben en dus ook volop gebruiken.

De peuterspeelgroep vindt tijdens de 40 basisschoolweken plaats en er is een mogelijkheid tot vervroegde opvang vanaf 7.30 uur. Na de peuterspeelgroep kan de opvang overgaan op kinderdagopvang en kan uw kind blijven eten en later op de middag opgehaald worden.

prijs: €8,97 per uur.

Er kan gekozen worden voor één of twee ochtenden per week.

Voor een uitgebreidere uitleg van onze contracten, ruildagen etc. zie onderstaande document

Pakettenplan 2022

Inspectierapporten GGD

Klik op de onderstaande titels om de rapporten te downloaden

def inspectierapport KDV 

Inspectierapport_ID486229_19-03-24 De Broekies (BSO)(KDV)[/tab]

Klachtenprocedure

Hieronder volgt een beknopte versie van onze klachtenprocedure. Bij aanmelding ontvangt u het informatieboekje waarin de volledige klachtenprocedure staat beschreven.

Soms gaat het niet zoals u wilt dat het gaat of gaat er iets mis. Het liefst lossen wij dit mondeling met elkaar op. Het aanspreekpunt is allereerst de medewerker op de groep. Mocht dit niet leiden tot een oplossing, dan kan de klacht  worden besproken met de leidinggevende of ondernemer.

Mocht dit niet tot het gewenste resultaat leiden, dan kunt u zich richten tot de VAK

U kunt zich rechtstreeks wenden tot de Geschillencommissie als van u redelijkerwijs niet kan worden gevraagd dat u onder de gegeven omstandigheden een klacht bij de ondernemer indient.

Privacystatment

I-04-privacy-statement-brief

Onze visie

WAT VINDEN WIJ BELANGRIJK
Allereerst vinden wij het erg belangrijk dat er een veilige en prettige sfeer is. Kinderen moeten zich thuis en veilig voelen. Ze moeten vertrouwen hebben, zodat ze durven ontdekken en er op uit durven gaan. Wij hebben oog voor de individuele behoefte van het kind. Ieder kind is immers uniek en ontwikkelt zich op zijn/haar eigen manier.
Kinderopvang De Broekies is aangesloten bij de Verenigde Agrarische Kinderopvang (VAK). Deze organisatie ondersteunt agrariërs in de exploitatie van kinderopvang op de boerderij en biedt hen een kwaliteitsmanagementsysteem. Dit kunt u zien als een draaiboek, waarin alle richtlijnen en procedures staan op pedagogisch en organisatorisch gebied. Daarnaast verzorgt de VAK deskundigheidsbevordering van ondernemers en pedagogisch medewerkers door middel van trainingen en bijeenkomsten. Vanuit onze pedagogische visie vinden wij het erg belangrijk dat kinderen in contact komen met mens, dier en natuur.
Wij vinden het belangrijk dat kinderen letterlijk en figuurlijk volop de ruimte krijgen zich te ontwikkelen. Letterlijk: Door de veilige, speelse en grote speeltuin krijgen de kinderen dagelijks volop kans ontdekkingen te doen op het gebied van de natuur. Daarnaast stimuleert de buitenruimte een kind vanzelf tot spelen en bewegen. En het stimuleert samenspel, waardoor kinderen spelenderwijs zich ontwikkelen in hun sociale vaardigheden en persoonlijke weerbaarheid. Figuurlijk: Wij sluiten aan op de behoeftes van een kind. Wil het kind even alleen spelen dan is dat prima. Is het tijd om fruit te gaan eten, maar wil het kind nog net even wat afmaken, dan krijg hij hier de ruimte voor.
Tijdens de feestdagen als Kerst en Pasen, vinden wij het belangrijk dat kinderen deze feesten meekrijgen vanuit de traditie vanuit de christelijke visie. Daarnaast zijn wij van mening dat de bijbel ons leert om solidair met elkaar te zijn, te delen, eerlijk te zijn en elkaar te helpen. Deze kernwaarden brengen wij tot uiting in onze pedagogische visie.

Galerij

NEEM EEN KIJKJE

speelbult20150813_11013120150825_17345020150409_143204banner04banner03OLYMPUS DIGITAL CAMERA

sept 2021met mais spelen

 

Boerderij

HOE ZIET EEN DAG OP DE BOERDERIJ ER UIT

Tegen de tijd dat u uw kind komt brengen, wordt er op de boerderij al druk gewerkt. Jan, Fennie en Gert Jan zijn dan de koeien aan het melken en de kalfjes en koeien aan het voeren. En misschien is er wel net een kalfje geboren!
De kinderen beginnen de dag wat rustiger. Totdat het tijd is om fruit te eten, kunnen de kinderen vrij spelen in de verschillende speelhoeken en kunnen de ouders even een kopje koffie/thee drinken.
Na het fruit eten, als de boer klaar is met de trekkerwerkzaamheden, kunnen de kinderen een kijkje nemen in de stal. De kinderen kunnen hier de koeien ‘voeren’ of met hun fietsjes heen en weer crossen etc. Verder kan er natuurlijk lekker buiten gespeeld worden.
Van de frisse lucht hebben de kinderen trek gekregen. De lunch gebruiken we met z’n allen aan tafel. De zelfstandigheid wordt gestimuleerd. Er is ruimte voor het bidden, een (christelijk) liedje of een verhaal.
Hierna is het tijd voor een rustmoment. De kinderen hebben hun eigen slaapritme. De wat oudere kinderen hebben meestal behoefte aan slaap na de lunch. Voor kinderen die niet rusten/slapen is er de keuze uit verschillende (rustige) activiteiten met individuele aandacht.
‘s Middags hebben de kinderen weer de keuze om buiten of binnen in de verschillende speelhoeken te gaan spelen. Ook dan is er weer wat te eten en te drinken.
Vanaf 16.30 uur kunnen de kinderen weer opgehaald worden.

Contact

VOOR INFORMATIE OP MAAT OF VOOR HET MAKEN VAN EEN AFSPRAAK

Door technische storing werkt ons contactformulier niet.

Voor meer informatie of een opvangaanvraag mail naar:

Info@kdvdebroekies.nl

met daarin geboortedatum van uw kind(eren) en gewenste opvangdag

 

captcha

 

 

ISO logo